اعمال محدودیت بر سفرها و ملاقات‌های کرزی؛ طالبان: دیدارها باید از موضع «امارت اسلامی» ‏باشد

گفته می‌شود که طالبان مانع دیدار هیئت نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی ایران در کابل با حامد ‏کرزی شدند و اجازه سفر به خارج از کشور را نیز به کرزی نمی‌دهند

حامد کرزی از چهره‌های با نفوذ در افغانستان است--JOHANNES EISELE / AFP

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، در واکنش به وضع محدودیت بر سفرها و ملاقات‌های حامد کرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان، گفته است که این دیدارها باید از نشانی «امارت اسلامی» باشد. او گفت که حامد کرزی اکنون سمت سیاسی ندارد و فردی عادی است.  

مجاهد به طلوع نیوز گفت: «[بر اساس] اطلاعاتی که ما داریم، آن‌ها [حامد کرزی] در زمان‌های مختلف چند سفر داشتند. شاید خودشان نخواسته باشند که جایی بروند یا موضوعاتی را شریک کرده باشند. اطلاعات دقیق نداریم که سفرشان با مشکلات مواجه شده باشد.» 

او افزود: «بعضی موضوعات سیاسی یا موارد سیاسی [را] حاکمیت مناسب نمی‌بیند و می‌خواهد از یک آدرس [موضع] صحبت کرده شود. بعضی ملاحظاتی خواهد بود ولی محدودیت‌های کلی وجود ندارد.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش‌تر، نزدیکان حامد کرزی گفته بودند که او با محدودیت در ملاقات‌ها و سفر به کشورهای خارجی مواجه است.  

گفته می‌شود که طالبان مانع دیدار هیئت نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی ایران در کابل با حامد کرزی شدند و اجازه سفر به خارج از کشور را به کرزی نمی‌دهند. 

حامد کرزی در مصاحبه‌ با رسانه‌ها و دیدار با مقام‌های خارجی خواستار پایان دادن به منع کار و آموزش زنان و دختران شده بود و از طالبان خواسته بود که به این منع‌ها پایان دهد.

در پی سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱ به‌ دست طالبان، حامد کرزی و عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، افغانستان را ترک نکردند. این دو در دوران حکومت طالبان چند سفر به خارج از افغانستان داشته‌اند. 

حامد کرزی از شخصیت‌های بانفوذ در افغانستان است و همواره شهروندان و نیز مقام‌های خارجی برای دیدار به خانه‌اش می‌رفتند. اما در دوران حکومت طالبان، این دیدارها محدود شده است.

با وجود این، سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان، در سفر به استان بامیان از مقام‌های حکومت پیشین و بزرگان قومی خواسته است که به افغانستان زیر سلطه‌ این گروه بیایند و در آنجا زندگی کنند. او از رهبران قوم هزاره خواسته است که دوباره به افغانستان بازگردند و انتقام‌جویی در کار نخواهد بود.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که در دوران حکومت طالبان، موارد متعددی از قتل، کشتار، شکنجه، و بازداشت کارکنان کشوری و نظامی حکومت پیشین به دست طالبان منتشر شده است. بخشی از جنگجویان طالبان فرمان عفو عمومی رهبرشان را نادیده گرفته‌اند و دست به انتقام‌جویی زده‌اند.